PC på kontor
Foto: Shetterstock

10 tips til korleis du blir meir synleg på nett

I dagens digitale verd er det avgjerande for både bedrifter og enkeltpersonar å vere synlege på nett. Synlegheit på nett kan bidra til auka trafikk, betre merkevarekjennskap og fleire kundar.

Her er ti tips til korleis du kan bli meir synleg på nett:

1. Optimaliser nettsida di for søkemotorar (SEO)

Bruk relevante søkjeord, lag høgkvalitetsinnhald, og sørg for at nettsida di lastar raskt. Dette gjer det lettare for søkemotorar som Google å finne og rangere sida di høgt.

2. Lag engasjerande og verdifullt innhald

Innhald som er informativt, underhaldande eller nyttig vil tiltrekke seg besøkande og få dei til å kome tilbake. Blogginnlegg, artiklar, videoar og infografikk er gode måtar å dele kunnskap på.

3. Vær aktiv på sosiale medium

Del innhald, engasjer deg med følgjarane dine og bruk sosiale medium-plattformar som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn for å nå ut til eit større publikum.

4. Bruk e-postmarknadsføring

Send regelmessige nyheitsbrev og oppdateringar til abonnentane dine. E-postmarknadsføring kan bidra til å halde kundane dine informerte og engasjerte.

5. Gjesteblogg på andre nettsider

Skriv innlegg for andre bloggar og nettsider innan din bransje. Dette kan hjelpe deg med å nå eit nytt publikum og bygge autoritet i ditt felt.

6. Bruk betalt annonsering

Annonser på Google Ads, Facebook Ads eller andre plattformer for å auke synlegheita di. Betalt annonsering kan målrette spesifikke demografiar og auke trafikken til nettsida di.

7.  Optimaliser for lokale søk

Sørg for at bedrifta di er oppført i lokale bedriftsregister og har ein Google Business-profil. Dette gjer det lettare for lokale kundar å finne deg.

8. Nettverking og samarbeid

Bygg relasjonar med andre i din bransje. Samarbeid med påverkarar, deltak i nettverksgrupper, og delta på konferansar og webinar for å utvide nettverket ditt.

9. Analyser og tilpass strategien din

Bruk verktøy som Google Analytics for å overvake trafikken til nettsida di og forstå kva som fungerer og kva som ikkje gjer det. Juster strategien din basert på desse innsiktene.

10. Sørg for mobilvennleg design

Ein stor del av nettrafikken kjem frå mobile einingar. Sørg for at nettsida di er responsiv og fungerer godt på både mobiltelefonar og nettbrett.

 

Artikkelen er levert som ein del av ReiseVekst-programmet som er utvikla av Reisemål Ryfylke og Næringshagen i Ryfylke.

Kontakt

Portrettbilde
Laila Steine
Dagleg leiar / Forretningsutviklar
laila@nhryfylke.no
977 75 757

Kurs og arrangement

No items found.

Teneste

Design og utvikling: Omega 365 Design
Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapslar. Cookies blir brukt til å utbetre side navigering, og samle brukarstatistikk for nettsida for å utbetre innhald og brukaroppleving. Du kan sjølv administrere kva du samtykker til ved å klikke på Preferansar. Les vår Personvernerklæring for meir informasjon.